Gilde de Baronie: Sporen van de Vrede van Breda

In samenwerking met de Historische Verzameling KMA kunt u met stadsgids van Gilde de Baronie mee op zoek naar de sporen van de Vrede van Breda (1667) waarmee 350 jaar geleden de Tweede Engels-Nederlandse Oorlog werd beëindigd.

Tijdens de onderhandelingen was Breda even het centrum van de wereld.

De ondertekening van de vredesovereenkomst vond plaats in de Ridderzaal van het Kasteel, op het terrein van de huidige Koninklijke Militaire Academie (KMA), onderdeel van de Nederlandse Defensie Academie.

De wandeling bestaat uit:

• korte beeldpresentatie over de politieke situatie in 1667
  • route langs de panden waar 350 jaar geleden de onderhandelingsdelegaties werden ondergebracht
  • afsluiting in de Ridderzaal van het Kasteel waar in 1667 het slotdocument werd getekend.

Deze wandelingen worden gehouden op 19 mei, 2 juni, 16 juni, 30 juni, 14 juli, 28 juli, 11 augustus, 25 augustus.

Aanmelden kan (minimaal 1 week vooraf) via stadsgidsen@gildebaronie.nl. Vermeld hierbij uw volledige achternaam en eerste voorletter.

Legitimatie verplicht i.v.m. bezoek militair terrein.

De start van de wandeling is bij de ingang van de Nieuwe Veste.

vrijdag 19 mei 2017
18.45 - ± 20.15 uur

€ 5,00 p.p. (t/m 17 jaar € 3,50 p.p.)

Nieuwe Veste
Molenstraat 6
4811 GS Breda
Bekijk locatie

Suggestie

Heeft u een suggestie voor deze en/of een andere pagina? Vul dan het suggestieformulier in.