Jubilate Deo door Concertkoor Breda - Hendrik Andriessen in het licht van zijn tijd

Concertkoor Breda brengt, onder leiding van Geert van den Dungen, een bijzonder concert in het kader van de herdenking van Hendrik Andriessen (1892-1981). Andriessen was een van de belangrijkste Nederlandse componisten uit de 20ste eeuw en werd 125 jaar geleden in Haarlem geboren.

Zijn invloed op de Nederlandse katholieke kerkmuziek is groot geweest.

Een groot aantal van zijn missen, motetten en orgelwerken werden heel vaak met succes en bewondering uitgevoerd.

Dit programma met kerkmuziek biedt een fraaie blik op vervlogen tijden uit de Europese muziekcultuur en portretteert Hendrik Andriessen als kerkmusicus.
In het programma worden Andriessens composities (o.a. Jubilate Deo en Magnificat) omlijst door werken van zijn drie voornaamste leerlingen:

Jan Mul, Herman Strategier en Albert de Klerk.

Daarnaast zal er muziek klinken van zijn broer Willem Andriessen, zijn Bredase leerling Leo Hanssen, zijn Franse voorbeeld Gabriël Fauré en enkele motetten van de oude polyfone meesters Palestrina en Lassus.

De jonge organist Rowan van der Westen (1985), die aan het Fontys Conservatorium orgel studeerde bij Ad van Sleuwen en Henco de Berg, speelt

solowerken van Hendrik Andriessen (Sonata da chiesa) en César Franck.

Kaarten zijn te koop bij VVV Breda

Meer informatie: http://concertkoor.nl

zondag 26 maart 2017

€ 15,00 (voorverkoop VVV Breda)

Laurentiuskerk
Ginnekenweg 333

Suggestie

Heeft u een suggestie voor deze en/of een andere pagina? Vul dan het suggestieformulier in.