Galerie van Rossum: Expositie Angenelle Thijssen

Over Angenelle Thijssen

Opleiding: afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.

Ze kreeg les van onder anderen Nico Molenkamp, Ru van Rossum, Marlene Dumas, Toon Verhoef en René Daniëls. Zij verwierf daar ook de eerstegraads bevoegdheid tekenen en kunstgeschiedenis.

Daarna volgde ze een studie in het Grafikatelier van de Internationale Sommerakademie in Salzburg bij Werner Otte.

In de schilderkunst verdiepte zij zich door een jaar te studeren bij Ber Mengels aan de Vrije Academie Werkplaats voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Haar werkterrein werd uitgebreid met glaskunst sinds zij zich in 2012 deze tak van kunst eigen maakte bij het Glasatelier Van Tetterode Glas BV in Amsterdam.
Angenelle houdt zich voornamelijk bezig met schilderijen, houtsneden en glaskunst.


Zij schildert in gestileerde vormen en een blijvend abstracte opzet vooral landschappen met kleurrijke beelden in een bijzonder coloriet en hoge mate van techniek. Met heldere kleuren en uitbundig gebruik van licht poogt zij sfeer en emotie op te roepen. Dit werken op de grens van figuratie en abstractie geeft haar recentere werk een zeker expressionistisch karakter. In deze expositie zijn naast haar schilderijen ook enkele glasobjecten te zien.

 

Opening

De opening vindt plaats op zondag 10 september om 16.00 uur onder begeleiding van traditionele Ierse muziek, verzorgd door Tom Acton met een repertoire van zijn eigen songs, begeleid door Hans van de Bergh, elektrische gitaar en Michael Bruekens, accordeon.

Wanneer

zaterdag 9 september 2017 t/m zondag 22 oktober 2017
Zaterdag en zondag 13.00-17.00 uur

Kosten

Gratis

Locatie

Galerie van Rossum
Prins Hendrikstraat 57
Breda
Bekijk locatie

Suggestie

Heeft u een suggestie voor deze en/of een andere pagina? Vul dan het suggestieformulier in.