Stedelijk Museum: True Beauty

Het gezicht van de wetenschap verandert voortdurend. Nieuwe onderzoeksgebieden, ontdekkingen en technologieën leiden tot een stroom van nieuwe beelden. De tentoonstelling True Beauty geeft een overzicht van de mooiste beelden uit de wetenschap van de eenentwintigste eeuw. Binnen de thema’s mens & natuur en ruimte & materie toont Stedelijk Museum Breda foto’s, video’s en animaties.

Er is werk te zien van van kunstenaars als Flavie Audi, Franck Bragigand, Herbert Franke, Jan-Maarten Luursema, James Pricer, Mels van Zutphen.

 

Hubert Leyendeckers 

Het werk van de Bredase kunstenaar Hubert Leyendeckers (1935) neemt in de tentoonstelling een centrale plaats in. In 1980 toonde De Beyerd voor het laatst een overzicht van zijn werk. Sindsdien heeft Leyendeckers bijna dagelijks doorgewerkt aan een even origineel als spectaculair oeuvre.

 

Pilot 

True Beauty is opgezet als pilot van een reeks van drie tweejaarlijkse tentoonstellingen op het snijvlak van wetenschap, beeldende kunst en beeldcultuur.

 

Educatieprogramma 'Oneinigheid'

Bij de tentoonstelling True Beauty biedt Stedelijk Museum Breda een uitgebreid educatie-programma aan.

Het programma 'Oneinigheid' leert kinderen meer over dit begrip en maakt het op een speelse manier tastbaar. Studenten en professionals leren door de rondleidingen anders te kijken.

Meer informatie via educatie@stedelijkmuseumbreda.nl.

 

 

 

Wanneer

zaterdag 3 maart 2018 t/m zondag 19 augustus 2018
Dinsdag t/m zondag 10.00-17.00 uur.

Kosten

€ 12,00. Jeugd 13 t/m 17 jaar € 6,00.

Locatie

Stedelijk Museum Breda
Boschstraat 22
4811 GH BREDA
Bekijk locatie

Suggestie

Heeft u een suggestie voor deze en/of een andere pagina? Vul dan het suggestieformulier in.