Tentoonstelling 'Zonder boer geen voer'

5000 jaar voedselproductie in West-Brabant. Deze lees- kijk- en doe-expositie geeft een overzicht van de dagelijkse bezigheden van Brabantse boeren door de eeuwen heen.


Deze tentoonstelling begint bij de eerste zelfvoorzienende boeren en eindigt bij de hedendaagse boer die een enorm grote afzetmarkt kent.

Zo’n 5000 jaar geleden was dat heel anders. Eigenlijk was iedereen toen een beetje boer. Ook in Breda. Elk gezin had akkers, een moestuin en vee.

Pas veel later, in de middeleeuwen, ontstonden er ambachten en zijn er bijvoorbeeld ‘bakkers’, ‘kleermakers’ en dus ook ‘boeren’.

Van die boeren zijn we nu nog steeds afhankelijk voor ons eten. Omdat we tegenwoordig alles in de supermarkt kopen staan we daar niet meer zo bij stil. Hoog tijd dus om eens aandacht te besteden aan de geschiedenis van het boerenbedrijf.

 

Er zijn verschillende lees-, kijk- en doekisten die de bezoeker meenemen door de boerengeschiedenis, en de dagelijkse bezigheden van de Brabantse boeren door de eeuwen heen: zoals het malen van graan, de verschillende manieren van ploegen en het vee op de boerderij. Archeologische vondsten en historische landbouwwerktuigen uit onze eigen regio maken het verhaal van West-Brabant beeldend.

Geschikt voor volwassenen en gezinnen, kinderen vanaf 6 jaar.

 

www.wolfslaarbreda.nl/tentoonstelling-zonder-boer-geen-voer

https://www.facebook.com/events/108356926537855/

Wanneer

dinsdag 29 augustus 2017 t/m zondag 15 oktober 2017
Di, woe, don en vr 10.00 - 17.00 uur Za 9 september, zo 10 september en zo 15 oktober: 11.00 - 17.00 uur

Kosten

Gratis

Locatie

Boerderij Wolfslaar
Wolfslaardreef 95
4834 SN Breda
Bekijk locatie

Suggestie

Heeft u een suggestie voor deze en/of een andere pagina? Vul dan het suggestieformulier in.