Stadswandelingen en rondleidingen Breda

Breda is een heerlijke stad voor een wandeling of rondleiding. Of u nu komt voor de rijke historie of om er te winkelen. Bij de VVV vindt u alle benodigde informatie.

U kunt mee met een rondleiding o.l.v. een gids (voor groepen het hele jaar op afspraak). U draagt dan bij aan het behoud van de Grote of Onze Lieve Vrouwekerk en het Kasteel van Breda.

U kunt ook op eigen gelegenheid wandelen aan de hand van een boekje of puzzeltocht.
Probeert u ook eens een van de interactieve stadswandelingen door Breda!

 

WIST U DAT DE VVV BREDA DE ENIGE ORGANISATIE IS DIE GROEPEN MAG RONDLEIDEN OVER HET TERREIN VAN HET KASTEEL VAN BREDA?

 

 

 

De Historische Kilometer

De Historische Kilometer is met routeboekje (€ 2,50, te koop bij de VVV Breda) te lopen. Ook als rondleiding door een VVV-gids met o.a. bezoek aan de Grote Kerk, het Begijnhof en het terrein van het Kasteel van Breda.
Lees verder

Kasteelwandeling Breda

Een unieke rondleiding door een VVV-gids over het terrein van het Kasteel van Breda. Dit is normaal gesproken niet te bezoeken omdat hier de Koninklijke Militaire Academie is gevestigd. VVV Breda is de enige organisatie die hier mag rondleiden en organise
Lees verder

Shops & Funroute

Cadeauwinkeltjes, antiekzaakjes, bijzondere interieurzaken, sieradenwinkels, speciaalzaken. U vindt er ruim honderd in dit boekje. Een aantal heeft voor u, op vertoon van de Shops & Funroute, een leuke aanbieding of korting.
Lees verder

Blind Walls Gallery (Tour)

Blind Walls Gallery Breda heeft de Brabantse Erfgoedprijs 2017 gewonnen! Het project Blind Walls Gallery werkt aan een nieuw stadsgezicht voor Breda. Dit doen zij met muurschilderingen die zijn gebaseerd op de rijke historie van de stad.
Lees verder

Hip Ambacht route

Rondom het Kasteel van Breda vestigden zich in de vijftiende en zestiende eeuw veel edellieden. Zij werkten als een magneet op de beoefenaars van ambachten, vakmanschap en kunst. Vandaag de dag vestigen zich hier opnieuw jonge, innovatieve ambachtslieden.
Lees verder

Mysterieuze Moordroute Breda

Dé manier om op eigen houtje de verborgen schatten van Breda te ontdekken terwijl u probeert de Mysterieuze Moord op te lossen. Dit is een self-guided route. Om de route te kunnen volgen heeft u alleen een routeboekje nodig, dat te koop is bij VVV Breda
Lees verder

Interactieve stadswandeling(en) door Breda

Download de gratis applicatie en ga op pad in onze mooie stad! U kunt kiezen uit drie verschillende routes.
Lees verder

Fotopuzzeltocht door Breda (tijdelijk NIET beschikbaar)

De Fotopuzzeltocht van Voor Breda is voor jong en oud. De tocht start bij de VVV aan de Willemstraat en duurt ongeveer 2 uur. De fotopuzzeltocht is tijdelijk NIET beschikbaar.
Lees verder

Ontdek de schat van Breda

Een leuke, leerzame speurtocht door Breda voor kinderen van 9 t/m 11 jaar (o.l.v. een VVV- gids).
Lees verder

Monumentenroute Breda

Speciaal voor bezoekers van Breda die geïnteresseerd zijn in de historie heeft Cultureel Erfgoed van de gemeente Breda een monumentenroute laten maken langs tientallen monumentale panden in de stad.
Lees verder