Wandelen

 

Knooppuntennetwerk

Evenals voor fietsers is er ook voor wandelaars een knooppuntennetwerk samengesteld. Het systeem is hetzelfde: u wandelt van knooppunt naar knooppunt en stelt zelf uw route samen. Het knooppuntennetwerk is in twee
richtingen met wit/groene bordjes bewegwijzerd. Bij de
knooppunten staan informatiepanelen.

 

Verkrijgbaar bij VVV Breda

  • Regiokaarten met het wandelnetwerk. Prijs: vanaf € 4,00
  • Wandelgidsjes van de rest van Nederland
  • Lange Afstandswandelingen waaronder het Pieterpad (2 delen)

 

Langs de rivier de Mark, ten zuiden van Breda is een prachtig wandelpad aangelegd.

 

Thematische wandelingen in het Mastbos

  • Natuurbelevingsroute (7,3 km). Route door het zuidelijke deel van het Mastbos, aangegeven door paaltje met een ree erop.
  • Snuffelroute voor met de hond (4 km). De route voert door het noordelijke deel van het Mastbos en wordt aangegeven met blauwe bordjes met een hondenkop. Onderweg is er een 'poedelpoel'.
  • Historische route (8,3 km). De route staat gemarkeerd met bordjes waarop een kasteel te zien is.   

Rolstoelpad Mastbos

Op de hoek van de Willem van Oranjelaan en de Baronielaan start een verhard  wandelpad van 2-3 km. Handig voor rolstoelers of gebruikers van een rollator. De route staat met lichtgroene bordjes bewegwijzerd.

 

Vlonderpad Mastbos

In het zuiden van het Mastbos ligt een vlonderpad over de Galderse Heide. Dit is bereikbaar vanuit het bos of vanaf de Zwaantjesweg. Goed berijdbaar voor rolstoelers!

Wandelroute Breda Mastbos van NS en Wandelnet

Al 25 jaar ontwikkelt Wandelnet i.s.m. NS wandelroutes in Nederland. Nieuw is de route Breda Mastbos. De route is 11 of 14 km (of gedeeltelijk met de bus 6 km).

U wandelt vanaf het NS Station, gedeeltelijk langs de Mark, naar het 500 jaar oude Mastbos en via de binnenstad van Breda weer terug.

De routes en kaartjes zijn gratis te downloaden: www.eropuit.nl/wandelen of www.wandelnet.nl

 

Hertogenpad: groen en gezellig.

De lange afstandswandeling het Hertogenpad (Breda-Roermond) is de opvolger van het Peellandpad ('s-Hertogenbosch-Roermond). De route is uitgebreid met een verrassend traject tot aan garnizoens- en Nassaustad Breda. Het maakt dit nieuwe pad tot een ongekende combinatie van groen en gezellig. De totale lengte is 238 km.

Het boekje met de complete routebeschrijving, kaarten en toeristische informatie is voor € 16,90 te koop bij de VVV Breda. 

Route.nl

Uitgestippelde routes en wandeltips vindt u ook op www.route.nl. Route.nl heeft bovendien een handige navigatie-app voor fietsers en wandelaars.