Parkeerbedrijf Gemeente Breda

Parkeren met vergunning en betaald parkeren


In een groot deel van de Bredase binnenstad geldt vergunning- en/of betaald parkeren. Deze gebieden en straten zijn voornamelijk gelegen binnen de singels en de ring erom heen en worden met borden aangegeven.

Dit betekent dat u alleen mag parkeren indien u in het bezit bent van een geldig parkeerticket of parkeervergunning. Er geldt betaald- en/of vergunningparkeren

op ma t/m za van 09.00 tot 22.00 uur. In de zogenaamde 'inloopstraten' (Boschstraat, Nieuwe Haagdijk, Haagdijk, Nieuwe Ginnekenstraat, Ginnekenweg, Van Coothplein, Ginnekenmarkt, Wilhelminastraat en Viandenlaan) is parkeren na 18.00 uur gratis (uitgezonderd op koopavonden. Dan geldt betaald parkeren tot 22.00 uur). 

Breda kent geen aparte koopzondagen meer. Alle winkels mogen op zondag geopend zijn.

Betaald- en/of vergunningparkeren geldt op zondagen van 12.00 tot 18.00 uur.

 

Er zijn gebieden waar geen onderscheid is tussen de betaald-parkeerplaatsen en vergunninghoudersplaatsen. U kunt dan op dezelfde plaatsen zowel met een parkeervergunning als parkeerticket parkeren. In andere gebieden is er wel een verschil tussen betaald parkeerplaatsen en vergunninghoudersplaatsen. U mag dan niet met een parkeerticket op vergunninghoudersplaatsen parkeren en omgekeerd. De borden die in het gebied staan, geven aan van welke

situatie er sprake is. 


Fout parkeren


Als u in strijd met de verkeersregels parkeert, loopt u de kans te worden bekeurd. Fout geparkeerde auto’s die gevaar opleveren of de doorgang blokkeren worden zelfs weggesleept. Dit gebeurt in ieder geval wanneer u parkeert op een fietsstrook, een oversteekplaats voor voetgangers of bij een stopverbod.

 

Parkeer en pendel

 

Bij grote Bredase evenementen (o.a. Breda Jazz Festival) kunt u uw auto parkeren op het parkeerterrein van het NAC-Breda stadion. U wordt dan tegen een kleine vergoeding per bus naar het centrum gebracht. De frequentie van de busritten is hoog.

 

Inlichtingen 

Voor inlichtingen over betaald parkeren, parkeervergunningen, abonnementen in garages, tarieven e.d. kunt u zich wenden tot:

Parkeerbedrijf gemeente Breda

Postbus 90156, 4800 RH Breda

Publiekshal Stadskantoor, Claudius Prinsenlaan 10

Tel: 14 076

e-mail:  parkeerbedrijf@breda.nl

www.breda.nl