Breda in boeken

In ons assortiment vindt u ruim 40 Breda-boeken.

Verhalen van Brabant - Jan van Oudheusden

Prijs: € 24,95
In dit boek wordt de geschiedenis van Brabant verteld aan de hand van 10 historische tijdvakken door provinciaal historicus Jan van Oudheusden. Inclusief een reeks verrassende foto's van Marc Bolsius.

Het Begijnhof van Breda - gebouwen vol geschiedenis

Prijs: € 29,95
Het boek 'Het Begijnhof van Breda - gebouwen vol geschiedenis', heeft als belangrijkste uitgangspunt het bouwhistorische onderzoek dat gedurende meerdere jaren is uitgevoerd. Het verhaalt over meer dan zeven eeuwen bouwen en leven op en om het Begijnhof van Breda.

Heel 076 fietst

Prijs: € 19,95
Een verzameling van verhalen van fietsende Bredanaars in het mooie Breda door Martijn Geervliet en Koen van Neerven. De verhalen en foto's in dit boek vormen een mooie afspiegeling van de Bredase fietssamenleving.

Jaarboek de Oranjeboom

Prijs: € 30,00
Jaarboek 2016 van de geschied- en oudheidkundige kring van stad en land van Breda 'De Oranjeboom'. In deze editie wordt uitgebreid stilgestaan bij de herdenking van 350 jaar Vrede van Breda in 2017.

Breda Spoort

Prijs: € 29,50
Ter gelegenheid van de opening van het nieuwe station in Breda maakte de Bredase auteur Walter van de Calseyde het boek ‘Breda Spoort’. Het boek laat zien wat de invloed van het spoor op de stad Breda e.o. is en besteedt aandacht aan het verleden, heden en toekomst van de Spoorzone.

Fotoboekje Breda

Prijs: € 4,95
Een prachtige herinnering aan Breda! Een fotoboekje van Reinier de Vlaam met Nederlandse, Engelse, Franse en Duitse beschrijvingen van de mooiste plekjes in Breda.

Stripboek Het Turfschip van Breda - Roelof Wijtsma

Prijs: € 15,90
Veel mensen kennen het verhaal van De List met het Turfschip of hebben er wel eens van gehoord. Dit wereldberoemde verhaal wordt nu als strip op een nieuwe, spannende en uitdagende manier opnieuw verteld. Breda is de stad van de Nassaus, van het Beeldverhaal en van het verhaal van het Turfschip.

Opa en oma Pluis op zijn Brabants

Prijs: € 6,95
Nijntje gaat graag op bezoek bij opa en oma Pluis. Haar opa en oma vinden het ook erg fijn als Nijntje komt. Opa heeft speciaal een step voor haar gemaakt en ze mag twee koekjes bij de thee. Dit boekje is geheel in het Brabants geschreven.

Het Breda Boek

Prijs: € 14,95
In de tien hoofdstukken van deze lokale historische encyclopedie beschrijven drie auteurs de geschiedenis van Breda vanaf de prehistorie tot heden. De bespreking van vondsten uit de vroegste tijd wordt gevolgd door de behandeling van voornamelijk bouwwerken uit de latere perioden, maar belangrijke gebeurtenissen en interessante personen komen ook aan bod.

Nijntje in de dierentuin op zijn Brabants

Prijs: € 6,95
Nijntje bezoekt de dierentuin samen met haar 'vaoder'. Dit boekje is geheel in het Brabants geschreven.